2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kovács Katalin nem indul négyesben?

A kajakos Kovács Katalin nem indul négyesben az olimpián - állítja Fábiánné Rozsnyói Katalin. Angyal Zoltán szövetségi kapitány szerint viszont nem ennyire egyértelmű a helyzet. A női kajakosok felkészítését irányító Fábiánné a sportfórum internetes oldal
2008. május 6. kedd 12:39 - Hírextra
"...Elhatározása azóta sem változott: amikor a vízen van a négyes, ő a partról nézi, miként lapátolnak korábbi csapattársai" - állítja Fábiánné, aki szerint Angyal Zoltán ezt pontosan tudja.

"...A kapitány ahol csak teheti, árt a női szakágnak. Számára csak két versenyző létezik: Janics Natasa és Kovács Katalin. Angyal amikor lejön Szolnokra, kizárólag a páros érdekli. A többi lánnyal viszont még véletlenül sem áll szóba" - szögezte le Fábiánné.

Angyal az MTI-nek azt mondta, nem lát abban semmilyen problémát, ha a 23-szoros világbajnok Kovács jelenleg csak az egyes, illetve olimpiai bajnok társával, Janics Natasával a páros válogatóra koncentrál.

"Azt persze egyelőre nem tudni, hogy fognak majd teljesíteni, de ha jól mennek, akkor helyük van a négyesben."

A szövetségi kapitány hozzátette, ő az egyes és a kettes válogató alapján állította volna össze a négyest, de az elnökség úgy döntött, hogy a kvartettek számára is válogatót kell kiírni. Angyal ugyanakkor elismerte, hogy jelenleg nem tudna két női négyest felsorolni.

A helyzetet bonyolítja, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Janics Natasa tavaly áprilisban szakított Fábiánnéval, de párosban - hetente kétszer - a sikeredző irányítása alatt dolgozó Kováccsal készül.

Kovács Katalint az MTI-nek nem sikerült elérnie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását