2024. április 24. - György

Kiállítás a kiállításról

Bezár a Magyar Természettudományi Múzeum május 26-tól június 1-ig, mert az intézmény ad otthont a nemzetközi ECSITE konferenciának, ahol a természettudományos szakma és a múzeumok képviselői, valamint a szponzorok találkozhatnak egymással, de bemutatják a
2008. május 6. kedd 16:31 - Hírextra
A múzeum június 2-án délelőtt 10 órakor nyit ki újra - közölte kedden az MTI-vel Árva Anita sajtóreferens.

A konferenciára kitérve megemlítette, hogy a brüsszeli székhelyű ECSITE (European Network of Science Centers and Museums - Európai Tudományos Központok és Múzeumok Szervezete) fennállása, 1989-óta minden évben megrendezi éves kongresszusát, ahol a kiállításrendezés legújabb trendjeinek bemutatása mellett társadalmi érdeklődésre is számot tartó izgalmas tudományos kérdések megvitatása, valamint szakkiállítások várják az érdeklődőket.

A szervezet, melynek célja, hogy növelje a tudomány iránti érdeklődést, a konferenciák megrendezésével közös fórumot és kapcsolattartási lehetőséget biztosít a természettudományi múzeumok, tudományos ismeretterjesztő központok, tudományos kutatóközpontok és óceánáriumok kutatóinak, muzeológusainak és döntéshozóinak - fűzte hozzá Árva Anita.

Felidézte, hogy a Magyar Természettudományi Múzeum 2006-ban jelezte szándékát a 2008-as konferencia megrendezésére, elsőként a kelet-európai régióból. Az ECSITE igazgatótanácsa tavaly jelentette be, hogy alkalmasnak találja Budapestet és a Magyar Természettudományi Múzeumot a konferencia megrendezésére. Árva Anita megjegyezte azt is, hogy a természettudományi múzeum mellett a szakprogramoknak és bemutatóknak a Közlekedési Múzeum, az Országos Műszaki Múzeum, valamint a Millenáris és a Jövő Háza ad otthont.

Az ECSITE Európa természettudományi múzeumait, állatkertjeit, természettudományos ismeretterjesztő központjait és óceánáriumait tömöríti. A 30 országból 385 tagot számláló szervezet célja a természettudományos ismeretek minél szélesebb körben történő közvetítése, de feladatának tekinti a tagok szakmai munkájának koordinálását, közös, határokon átívelő projektek létrehozását és menedzselését. Az ECSITE-ot egy választott tisztségviselőkből álló igazgatótanács vezeti. A tagok között található a londoni Natural History Museum igazgatója, a párizsi Palais de la Découverte főigazgatója és Matskási István, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója. A szervezet elnöke Vincenzo Lipardi, a nápolyi Citte dela Scienza munkatársa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását