2024. május 7. - Gizella

Gercsák a 21. helyre úszott

A hosszútávúszók sevillai világbajnokságán Gercsák Csaba a 21. lett az 5 kilométeren rendezett keddi viadalon. A magyar versenyző 55:50.3 perc alatt ért célba. Vasárnap az olimpia műsorán először Pekingben szereplő 10 kilométeren próbálkozott, de 29. hely
2008. május 6. kedd 16:16 - Hírextra
Hozzá hasonlóan szombaton, a vb nyitónapján Kovács Rita és Hajnal Erika sem tudott kvótát érő helyen végezni. Mindhármuk számára még egy lehetőség maradt a kvalifikációra, ezt a Pekingben május 31-én és június 1-jén sorra kerülő előolimpián harcolhatják ki.

Gercsák Sevillában indul még a vízi maratonisták harmadik vb-távján, 25 kilométeren is, ezt a versenyt csütörtökön rendezik meg.

Az 5 km-t a férfiaknál a német Thomas Lurz nyerte, aki 10 km-en a harmadik volt. Sevillai sikerével pályafutása hatodik világbajnoki elsőségét gyűjtötte be. Mögötte másodikként az olimpiai szám vasárnapi vb-győztese, az orosz Vlagyimir Gyatcsin érkezett be, s a holland Maarten Van Der Weijden végzett harmadikként.

A nőknél, ahol nem indult magyar, a keddi vetélkedőt - akárcsak a 10 kilométerét - Larisza Ilcsenko nyerte. Az orosz klasszis több mint három másodperccel előzte meg honfitársnőjét, Jekatyerina Szelivercovát, és bő öttel az amerikai Chloe Suttont. Ilcsenko sikereivel duplázott, hiszen a tavalyi melbourne-i vb-n is mindkét távon az ő nyakába akasztották az aranyérmet.

eredmények:
férfi 5 km:
1. Thomas Lurz (Németország) 54:57.3 ó
2. Vlagyimir Gyatcsin (Oroszország) 54:58.8
3. Maarten Van Der Weijden (Hollandia) 54:59.8
...21. Gercsák Csaba 55:50.3

női 5 km:
1. Larissza Ilcsenko (Oroszország) 1:00:04.6 ó
2. Jekatyerina Szelivercova (Oroszország) 1:00:07.8
3. Chloe Sutton (Egyesült Államok) 1:00:09.9
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását