2024. március 29. - Auguszta

Érettségizett az ország

Rendben lezajlottak a keddi matematika írásbeli érettségik az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint, a második vizsganapon semmiféle rendkívüli esemény nem történt - közölte az oktatási tárca sajtóirodája az MTI-vel. Középszinten 1.202 helyszínen 83.340
2008. május 6. kedd 14:53 - Hírextra
Matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia, német és szerb nyelven is tettek érettségi vizsgát.

A matematika írásbeli középszintű írásbeli vizsga 180 percig tartott, s a diákoknak kétféle feladatlapot kellett megoldaniuk.

Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmazott, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét volt hivatott ellenőrizni.

A II. feladatlap két részre oszlott, egyik felében a feladatok egy vagy több kérdésből álltak, a második rész három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmazott, amelyből a vizsgázó választása szerint kettőt kellett megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsgája 240 percig tartott. Az írásbeli itt is két részből állt.

Somogyi László, a fővárosi Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatója, aki egyben matematika szakos tanár is, az MTI érdeklődésére kedden kora délután elmondta, hogy a diákok beszámolói alapján jól megoldható volt az idei tételsor, s úgy tűnik, nem jelentett leküzdhetetlen akadályt az érettségi.

Beszámolója szerint a humán beállítottságú diákok azt mondták, hogy az érettségi kicsit talán nehezebb volt, mint amire számítottak, de azért meg lehetett oldani, míg a természettudományos területen erősebb tanulók úgy vélték, hogy nekik "elég jól" sikerült teljesíteniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását