2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ismét idézetekkel válaszolt a Fidesz

Mint korábban, ezúttal is idézetekkel reagált a Fidesz Szabó Zoltán (MSZP) vasárnap sajtótájékoztatójára, amelyen azt kezdeményezte, hogy a kormány vizsgálja ki a püspökladányi útépítés szabálytalanságait.
2009. szeptember 20. vasárnap 19:34 - HírExtra
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az "így kormányoztok ti" illusztrálására ismét szocialista politikusok, egy író, valamint egy közíró MSZP-t bíráló kijelentéseit, valamint egy Népszabadságban közölt kritikus mondatot idézett.
A Fidesz politikusa először Tóth Károly, MSZP-s országgyűlési képviselőtől idézett: "Tiszta szívből utálom a korrupciót, mert ráment az MSZP." Majd Nádas Péter író legutóbb is idézett szavait vette át: "A Magyarországot hosszú időn át kormányzó baloldal is csődöt mondott, a liberálisok is kudarcot vallottak. Mind korruptak." Népszabadságból a korábban is idézett mondatot ismételte meg: "(A jobboldalt) a másik oldal segíti hatalomra. Gyávasággal, kulturálatlansággal és mindenekelőtt: a korrupcióval."
Hegyi Gyula szocialista képviselőtől is a korábban idézett mondatot ismételte meg: "Az MSZP ellen összehordott, általánosító korrupciós vádak egy része könnyen megcáfolható. Más esetekben sajnos jogos a vád."

Bac:her Iván közírótól pedig a sokat idézett mondatot írta le újból: "Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás. És ez itt, a hetedik kerület: lopás."

Szili Katalin, MSZP-s képviselőtől pedig azt idézte, hogy "a szocialista párt azért veszítette el a szerethetőségét és a társadalom bizalmát, mert morálisan megkérdőjelezhető helyzetekbe került."

Szabó Zoltán és szocialista képviselőtársa, Csontos János vasárnap azt jelentette be, hogy a miniszterelnökhöz és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez fordult a püspökladányi, uniós forrásból épített gyűjtőút miatt; a beruházáshoz 418 millió forint pályázati pénzt és állami támogatást kapott a város.

A két politikus kifogásolta, hogy a fejlesztést - mint fogalmaztak, Arnóth Sándor (Fidesz) polgármester "személyes indíttatása" miatt - olyan területen valósították meg, amely a szabályoknak nem felel meg. A közbeszerzést elnyerő cég a szerződéskötéskor még nem is létezett, a polgármester kétszer is közbenjárt az eleve "irreálisan rövid" határidő miatt meghosszabbítása érdekében - sorolták. Majd feltették a kérdést: a polgármester miért engedett el 6 milliárd forintnyi, a várost megillető kötbért?

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását