2024. május 4. - Mónika, Flórián

Új MSZP kongresszus augusztus végén?

Egy augusztus végi, szeptember eleji újabb kongresszus nézhet szembe az MSZP által elkövetett hibákkal, és dönthet a programról, illetve az új hiteles személyekről.
2009. június 19. péntek 11:30 - HírExtra
Horváth Csaba szerint ez a kongresszus döntheti el, hogy kik lehetnek az új arcok, de - mint mondta - ő személy szerint azt támogatná, ha ez egy folyamat lenne, amelyet a július 4-i kongresszuson indítanának el.

A lehetséges program kapcsán a politikus azt mondta: egységes, jól érhető, 6-8 konkrét azonnali cselekvési pontot tartalmazó korrekciós programra van szükség. Horváth Csaba szerint ehhez kell társítani a hitelességet, bizalmat helyreállítani tudó személyi változást.
E lépésről "egy asztalnál, egy órában" kell viszont dönteni, nem lehet, hogy "hosszú, agóniába fulladó" folyamat induljon el - hangoztatta Horváth Csaba.

Arra a felvetésre, hogy a Lendvai Ildikó, Kiss Péter és Szekeres Imre alkotta trojka még csak pár hónapja vezeti a pártot, Horváth Csaba azt válaszolta: "erre mosolyognia kell", mert ha visszanézik az elmúlt 5-10 évet, akkor azt látják, hogy ezek az egyébként nagy formátumú politikusok minden változásnak a motorjai voltak, ott voltak elől, legfeljebb más összetételben.

Az MSZP főpolgármester-helyettese szerint a kongresszusnak kell eldönteni, hogy a ma is fontos tisztséget beöltők közül lesz-e olyan, aki a kongresszus bizalmából folytathatja a munkát. Kiemelte: lehetnek meglepetések is, azaz bejuthatnak az elnökségbe egy-egy szakterület hiteles képviselői is, akik motorjai lehetnek a változásnak.

Hiteles személyekre van szükség, akik kemény munkát vállalnak majd, hiszen a feladat óriási, ajtóról ajtóra kell a szocialista választókat felkeresni - fogalmazott, hozzátéve: ha a jelenlegi hármas vezetés tagjai a "világ legjobb programját tennék le a társadalom elé a jelenlegi struktúrában, akkor azt az emberek bizalmatlanul fogadnák az előzmények miatt".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását