2024. május 7. - Gizella

A bizottság nemet mondott

Az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottsága nemet mondott Szabó Máténak, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának tavalyi tevékenységéről szóló beszámolójára.
2008. május 6. kedd 20:01 - Hírextra

A szavazásnál a fideszes képviselők igennel voksoltak, míg a szocialisták és a szabad demokrata bizottsági tag tartózkodott, s így 10 igen és 11 tartózkodás mellett elutasították a beszámolót.

Tatai-Tóth András (MSZP) az MTI-nek azt mondta, hogy az SZDSZ-szel nem egyeztettek előzetesen álláspontjukról. Az egységes tartózkodás egy kicsit engem is meglepett - mondta. Hozzátette: valószínűleg a biztos ülésen tanúsított magatartása, megjegyzései váltották ki ezt a fellépést.
Egyhangúlag fogadta el a testület ugyanakkor Kállai Ernőnek, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának beszámolóját.

A biztos kitért a szabad iskolaválasztás korábban felmerült esetleges korlátozására. Az ezzel kapcsolatos képviselői kérdésekre azt mondta, hogy nem feltétlenül egy szerzett jog elvétele a megoldás, a szabad iskolaválasztás megszüntetéséből társadalmi botrány lenne.

Ha minőségi az oktatás, akkor nem éri meg elvinni a gyermeket az adott település iskolájából - jegyezte meg. Hozzátette: a sokszor szándékos - iskolák közötti és iskolán belüli - szegregáció mellett létezik a spontán szegregáció Magyarországon.

Szólt arról is, hogy véleménye szerint legalább három-négy Gandhi-típusú tehetséggondozó gimnáziumra lenne szükség Magyarországon a roma értelmiség kinevelésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását