2024. április 26. - Ervin

A metróügy ráborítja Demszkyre a hivatalt?

Akár fegyelmi eljárást is indíthat a Fővárosi Közgyűlés augusztus végén Demszky Gábor főpolgármester ellen, ha nem hajtja végre a metrókocsik szerződésének felbontásáról szóló júniusi döntést - írta Wintermantel Zsolt (Fidesz) álláspontja alapján a szerdai Magyar Nemzet.
2010. augusztus 11. szerda 07:55 - HírExtra
A cikk beszámolt arról: a városháza szerint a főpolgármester dolgozik a közgyűlési határozatok végrehajtásán, de a Magyar Nemzet úgy látja, a tájékoztatásukból az derült ki, hogy azzal ellentétesen.

A napilap értesülései szerint Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója eddig még nem kapott értesítést a fővárostól az Alstrom-metrókocsik ügyében hozott határozatról. A Magyar Nemzet idézte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának nyilatkozatát is, miszerint a közgyűlési döntéseiről a helyszínen és az internetről is értesült a BKV, hiszen napi rendszerességgel egyeztetnek annak következményeiről a fővárossal. Szerintük a főpolgármester végrehajtatja a döntéseket a BKV-val, ezért előterjesztést készít az illetékes bizottságok és a közgyűlés részére.

Ezzel összefüggésben Wintermantel Zsolt (Fidesz) fővárosi képviselő a lapnak úgy nyilatkozott: jogszabályok írják elő, hogy mit tehet egy főpolgármester és munkajogilag ez felvetheti a fegyelmi eljárás indításának a lehetőségét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását