2024. május 17. - Paszkál

Tizenegyen pályáztak

Tizenegyen pályáztak a Fővárosi Közterület Felügyelet igazgatói posztjára, ami Barna Sándor elhalálozása miatt üresedett meg - közölte Danielisz Béla hétfőn az MTI-vel.
2008. május 5. hétfő 18:55 - Hírextra

A fővárosi önkormányzat Városrendészeti Bizottságának MSZP-s elnöke elmondta, hogy a testület május 28-án zárt ülésen hallgatja meg a pályázókat, s dönt a szolgálat új vezetőjéről. A döntésnél figyelembe veszik a főpolgármester véleményét is. A 380 fős városrendészeti szolgálat új igazgatója június 1-től láthatja el határozatlan idejű megbízatását. Az új igazgató várhatóan az elődjével azonos, 650 ezer forintos havi fizetést kap - jegyezte meg az elnök. Hozzátette, hogy a kerületeknek csaknem a felében már önálló közterület-felügyelet működik Budapesten.

Az MTI városházi információi szerint, csakúgy mint a legutóbbi vezetőváltásnál, a pályázók többsége most is többnyire a rendvédelmi, honvédelmi szerveknél teljesített korábban hivatásos szolgálatot. Az igazgatói posztra aspirál egyebek közt a Fővárosi Közterület Felügyelet jelenlegi megbízott vezetője és helyettese is, akik korábban a fővárosi, illetve az országos rendőrkapitányságon tevékenykedtek főtisztként.

Pályázatot nyújtott be két nyugállományú tábornok is. Kiss Ernő dandártábornokként legutóbb a XIII. kerületi rendőrkapitány volt. Lajtár József határőr vezérőrnagy, aki jelenleg a Zuglói Térfigyelő Társulás Kft. igazgatója, korábban Kuncze Gábor belügyminisztersége idején, a tárca helyettes államtitkáraként tevékenykedett.

Nem nyújtott be pályázatot a Fővárosi Közterület Felügyelet korábbi igazgatója, Varsányi Péter, aki jelenleg Szombathelyen vezeti a közterület-felügyelőket. A pályázatok közt van egy olyan is, amely alig egy oldalas, s így rövidebb terjedelmű. mint a pályázati kiírás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását