2024. április 29. - Péter

Tetten ért orvhalászok

Két rajtaütés eredményeként összesen kilenc orvhalászattal gyanúsítható férfit fogtak el a napokban a tiszaújvárosi rendőrök a város környéki folyószakaszokon - értesült a HavariaPress. A rajtaütések egyikén, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszakeszi térsé
2008. május 5. hétfő 21:53 - Hírextra
Az orvhalászok a Tisza illetve a Sajó áradását használták ki, ám mivel a helyi rendőrök is tudják, hogy a magas vízállás kedvez az orvhalászatnak, ezért szigorították az ellenőrzéseket, nem is eredménytelenül. Az egyik ilyen ellenőrzés során a rendőrök Tiszakeszi határában, a megáradt Tisza által elöntött területen két darab 100 méter hosszú "tükrös hálót" vettek észre, illetve azt tapasztalták, hogy többen is tüsténkednek a hálók közelében. A járőröket észlelve a férfiak igyekeztek távozni a helyszínről, azonban néhányukat már a helyszínen elfogták, később pedig a menekülőket is sikerült elfogni. Így összesen hat főt állítottak elő, valamint 80 kiló élő halat és két hálót foglaltak le az egyenruhások; a hat gyanúsított ellen lopás bűncselekménye miatt indult eljárás. Egy másik esetben a horgászegyesület halőreinek jelzése alapján fogtak orvhalászokat a kesznyéteni körzeti megbízottak, a Tisza és Sajó folyók közös árterénél. A halőrök bejelentése szerint ugyanis több, 100 méter hosszúságú "tükrös hálót" feszítettek ki az ártérben. A körzeti megbízottak terepjáróval, illetve csónakkal közelítették meg a helyszínt, ahol egy férfit azonnal elfogtak, s a kifeszített hálóból fél mázsa halat szabadítottak ki. A további nyomozás eredményeként elfogtak további két környékbelit is, akiket ugyancsak gyanúsítottként hallgatták ki.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását