2024. április 24. - György

November végén kiegednek egy olaszliszkai vádlottat

November végén kiengedik a börtönből azt a fiatalkorú vádlottat, akit két évvel ezelőtt november 29-én helyeztek előzetes letartóztatásba, akkor a fiatalember 16 éves volt.
2008. október 30. csütörtök 18:10 - Hírextra
Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a törvény úgy rendelkezik, hogy a fiatalkorúak előzetes letartóztatása két évnél tovább nem tartható fenn, kivéve, ha addig elsőfokú ítélet születik az ügyben. Jelenleg az olaszliszkai büntetőper bírósági szakasza még nem tart ott - fűzte hozzá.

A törvény értelmében november végén kiengedik az előzetesből a fiatalkorú vádlottat, helyette vélhetően más kényszerintézkedést fog elrendeli a bíróság - mondta.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én annak a kislánynak a hozzátartozói, ismerősei, akit a férfi gépkocsijával elsodort az út mellett. A gyerek a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását