2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szegedről kerekeznek Pekingbe

Rokonok, barátok, ismerősök búcsúztatták hétfőn reggel Szegeden azt a két férfit, aki kerékpárral vág neki a több mint tízezer kilométeres útnak Pekingbe; a két hónapos túra Ukrajnán, Oroszországon és Mongólián keresztül visz majd.
2008. május 5. hétfő 14:24 - Hírextra

Az ötlet Szabó Csaba fejéből pattant ki, az extrém sportoló pedig könnyedén meggyőzte bátyját is. Négy évvel ezelőtt - amikor többen az athéni olimpiára indultak kerékpárral - gondolt először a huszonéves férfi arra, hogy nekik is útnak kellene indulni, hogy kifejezzék tiszteletüket a játékok iránt.
A fiatalok évekig próbálták felkészíteni magukat a feladatra, de - mint ahogy az idősebb fivér, Géza elmondta: elsősorban egészségesnek és kitartónak kell lenni. Naponta a tervek szerint 160-200 kilométert tekernek majd, esténként pedig, ahol lehet, sátorban alszanak. Ez a legnagyobb darabja a felszerelésüknek. Élelmet nem csomagoltak, út közben fogják beszerezni.

Kerékpárjaik nem különlegesek, inkább jól bejáratott, megbízható drótszamarak - mondta Szabó Géza. Ezeket a bicikliket már jól ismerik, és tökéletesen tudják mit, hogyan kell megszerelni rajtuk,. Igyekeztek azonban olyan gumitípusokat kiválasztani, amelyeket nem kell sokat szerelni.

Segítséget az út szervezéséhez néhány ismerőstől és extrém sporttal foglalkozó társaságtól kaptak, de egyik állomáson sem várja őket majd senki. A legjobban az esőtől tartanak - vallotta be a férfi.

A sportolók úgy számítják, hogy az első megálló ma este Debrecenben lesz, végül július 8-án érkeznek meg a kínai fővárosba. Ott egy nap pihenést követően július 9-én délután, repülnek haza.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását