2024. május 10. - Ármin, Pálma

Nem volt szó az egészségbiztosítási törvényről

Nem volt szó az MSZP-frakció ülésén az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényről - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten, a képviselőcsoport ülése után újságíróknak.
2008. május 5. hétfő 13:54 - Hírextra

Néhány héttel ezelőtt vitatta meg a kérdést a frakció, vagyis azt, mit szeretne megvalósítani a jelenlegi törvény helyett - közölte a képviselő kérdésre válaszolva. Mint mondta, a délelőtt tartott frakcióülésen nem került szóba a törvény, Székely Tamás kijelölt egészségügyi miniszter - aki részt vett az ülésen - nem beszélt erről.

Mesterházy Attila kitért arra, hogy azért akarják módosítani az egészségbiztosítási törvényt, mert a március 9-i népszavazás után kiderült: nincs meg a szükséges társadalmi támogatottsága és a befektetőket sem vonzza.

Az MTI a nap folyamán úgy értesült, hogy várhatóan nem lesz új egészségbiztosítási törvény, sőt a már elfogadott jogszabályt is visszavonják.

A frakcióvezető-helyettes közölte: Székely Tamás azért volt jelen a frakcióülésen, hogy bemutatkozzon a képviselőknek, és beszámolt arról, milyen feltételek mellett szeretné munkáját elkezdeni.

Ehhez az MSZP maximális támogatást adott - jelentette ki. Hozzátette: a politikai bizalom megvan Székely Tamás iránt, függetlenül attól, hogy külső szakértő.

Mesterházy Attila kitért arra, hogy elbúcsúzott a frakciótól Kóka János, az SZDSZ elnöke. A pártelnök arról beszélt, hogyan kívánnak a következő időszakban politizálni.

Újdonságot nem mondott Kóka János - folytatta a Mesterházy Attila -, már lehet tudni egy ideje, hogy a szabad demokraták konstruktív ellenzéki szerepre készülnek. Ezt az MSZP-frakció tudomásul vette - fűzte hozzá.

Miután részt vett a frakcióülésen, Kóka János újságíróknak úgy nyilatkozott, a jövőben úgy szeretnének politizálni, hogy a parlament és a demokratikus intézményrendszer működése megmaradjon, ugyanakkor nem fogadják el automatikusan a kormányzati interpellációkat vagy törvényjavaslatokat.

Mesterházy Attila azt mondta, Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter a fejlesztési forrásokról adott tájékoztatót.

Kiemelte: a szocialista frakció két hét múlva dönt arról, támogatja-e a Sólyom László köztársasági elnök által a Legfelsőbb Bíróság elnökének jelölt Baka Andrást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását