2024. május 5. - Györgyi

Miskolcon a Születés Hete

Boldogan megélni a várandóságot és felhőtlenül, ugyanakkor felkészülten várni a szülést: ez a mottója a Születés Hete miskolci rendezvénysorozatának, ahol számos ingyenes és érdekes programot ajánlanak az érdeklődők figyelmébe.
2008. május 5. hétfő 22:39 - Hírextra
Kishonthy-Kardos Rita, az eseménysorozat szervezője arról számolt be hétfőn az MTI-nek, hogy a borsodi megyeszékhelyen tizenegy helyszínen több mint negyven programmal készültek. A civil szervezésű Születés Hetét nemcsak kismamáknak ajánlják, hiszen valamilyen módon mindenki érintett ezen a területen.

Hozzátette: így gondolták ezt a miskolci HOLDAM Egyesület tagjai is, ezért a családot tervezőknek, a gyermekes családoknak, nőknek, egészségtudatos embereknek és a szakmának is szerveznek programokat.

A számos esemény közül kiemelte azt a filmvetítést, amelyet szerdán, a miskolci Művészetek Házában tartanak. A Világra jönni című francia filmet először vidéken láthatják az érdeklődők. Az alkotás nyolc szülést mutat be, különböző kultúrák szülő nőit örökíti meg: kórházban, a sarkvidéken, sivatagban, vízesésnél és például delfinek között.

A programok fő helyszíne a Nyilas Misi Ház (május 10-11.). További programokat tartanak a Nevelési Tanácsadóban, a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárban, a Művészetek Házában, a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban, a védőnői körzetekben és Miskolc Város Napján a Szinva-teraszon.

A rendezvény a miskolci nőkkel, nőiséggel foglalkozó szervezetek összefogásával valósul meg. Országosan 2003-ban rendezték meg először a Születés Hetét, a borsodi megyeszékhelyen ez a második alkalom.

Mint Kishonthy-Kardos Rita elmondta, hagyományteremtő szándékkal vettek részt a munkában, szeretnék ha ez a hét, ez a rendezvény is Miskolc rendszeres programjai közé tartozhatna, új színnel gazdagítva a várost, és "ha az itt élők is tájékozottak lennének a lehetőségeikkel kapcsolatban, akár leendő szülőkről, pedagógusokról vagy orvosokról legyen is szó".
Megjegyezte: Miskolcnak is fontos a születéshez kapcsolódó prevenció, a tájékoztatás, ezáltal pedig a legideálisabb körülmények között születő új generáció.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását