2024. május 22. - Júlia, Rita

Elindult a Sulizsaru program

Minden tanítási nap reggelén rendőrök és a közterület-felügyelet munkatársai segítik a közlekedést az óbudai iskoláknál a "Sulizsaru" program keretein belül - közölte Bús Balázs (Fidesz), a III. kerület polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten
2008. május 5. hétfő 14:56 - Hírextra

A polgármester elmondta, hogy egyelőre nincsen akkora kapacitása a helyi rendőrségnek és az önkormányzat nemrég alakult közterület-felügyeletének, hogy minden iskolánál szolgálatot teljesítsenek, így a kerület 18 általános iskolája közül csak 11-nél lesz reggel 7-től 8 óráig hatósági jelenlét.

A programot később továbbfejlesztik, így a tervek szerint kiterjesztik azt az önkormányzat által fenntartott valamennyi általános iskolára és gimnáziumra - tette hozzá.

Markó Attila, III. kerületi rendőrkapitány elmondta, hogy a program célja a megelőzés, a rendőrök és a közterület-felügyelet munkatársai elsősorban a közlekedés biztosítását végzik az iskolák környékén.

Az önkormányzat által fenntartott iskolákban összesen 8.600 diák tanul, a "Sulizsaru" program nem terjed ki a nem önkormányzati oktatási intézményekre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását