2024. április 30. - Katalin, Kitti

A Szegednek nyernie kell

A kötelező győzelem terhével lép pályára a Szeged a vendég Veszprém ellen a férfi kézilabda NB I döntősorozatának keddi, második mérkőzésén, máskülönben aligha védi meg címét.
2008. május 5. hétfő 15:13 - Hírextra

A három győzelemig tartó párharc első, április 26-i csatáját meglepően simán, 32-24-re nyerte a Veszprém, már-már baráti légkörben. Az idény eddig két Tisza-parti meccse ugyanis botrányos körülmények között zajlott.

Március 12-én, a bajnoki alapszakaszban úgy lett 28-28 a végeredmény, hogy Marko Vujin, a vendégek játékosa egy hétméteres során fejen lőtte Puljezevics Nenadot. A veszprémi átlövő a szabályok értelmében azonnal piros lapot kapott, mert veszélyeztette riválisa egészségét, ugyanakkor a kísérlettől megszédülő kapust - aki felháborodott az eset kapcsán - szintén kiállították, mert a bírók úgy ítélték meg, hogy fenyegetően lépett fel. Mindkét résztvevő akkor szóbeli figyelmeztetést kapott.
Az április 20-i Magyar Kupa-döntőt - melyben a rendező Pick 27-22-re diadalmaskodott - pofonok, dulakodások tarkították. A szövetség fegyelmi és versenybizottsága komolyan szankcionálta a történteket, a Szegedet a kiszabható legmagasabb bírságra, 240 ezer forintra büntette, az ellenfélnek 120 ezer forintot kell befizetnie.

A Pickből Bajusz Sándor, Vladimir Osmajic és Ratko Djurkovic 400-400 ezer, az edző Vladan Matic 200 ezer, a Veszprémből Gál Gyula 400 ezer, Perez Carlos pedig 100 ezer forintot köteles befizetni. Ezen kívül Bajusz három bajnoki meccsen nem játszhat - egyet már letöltött -, vagyis csak akkor léphet pályára a döntőben, ha nem zárul le a leggyorsabban a párharc.

A címvédő pihentebb, hiszen riválisa szombaton a KEK-finálé nyitócsatáját játszotta a vendég német Rhein-Neckar Löwen ellen, és a rohanós összecsapáson 37-32-re diadalmaskodott.

A párharc harmadik meccsét - a KEK-visszavágó miatt - csak május 17-én rendezik Veszprémben.

A Budapest Bank liga döntőjében:

1. mérkőzés: Veszprém-Szeged 32-24
2. mérkőzés: Szeged, kedd 18 ó
3. mérkőzés: Veszprém, május 17., szombat
ha szükséges:
4. mérkőzés: Szeged, május 20., kedd
5. mérkőzés: Veszprém, május 23/24., szerda

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását