2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az MDF szerint káosz uralkodik

Az MDF szerint olyan káosz uralkodik a budapesti parkolás terén, amelyben sérülnek a fogyasztók érdekei is. Ezt Almássy Kornél, a Magyar Demokrata Fórum alelnöke mondta hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
2008. május 5. hétfő 15:21 - Hírextra

Az MDF minden parlamenti képviselőhöz eljuttatja a fővárosi parkolóbotrány kapcsán az elmúlt egy esztendőben megjelent anyagokat - mondta a politikus.

Mint kiemelte, az MDF egy évvel ezelőtt hívta fel a figyelmet a fővárosi parkolással kapcsolatos súlyos visszásságokra. Hozzátette: 2007. májusában az MDF egy hetilapban megjelent cikket követően kezdeményezte a Centrum Parkoló Kft. ügyeit vizsgáló parlamenti bizottság felállítását, amit azonban, mint mondta, a két nagy párt közös erővel megakadályozott.

Emlékeztetett arra, hogy a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását célzó javaslatot kezdetben minden parlamenti párt támogatta, azonban később az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága az Alkotmánybírósághoz utalta. Az MDF bízik abban, hogy az Alkotmánybíróság mihamarabb meghozza döntését - tette hozzá.

Hangsúlyozta azt is: jelenleg a budapesti kerületek parkoló-automatáinak üzemeltetését több társaság végzi. Véleménye szerint a parkolásból befolyó összegek nyomon követhetősége érdekében mihamarabb egységes parkolási rendszert kell kialakítani a fővárosban.

Az MDF szerint a parkolási díjat fizető állampolgároknak jogukban áll megtudni, hogy mire folytak el a parkolási díjakból évente befizetett milliárdok, és szerinte azt is joguk van megtudni, hogy ki vagy kik állnak az érintett parkolótársaság és az azzal szerződött kerületi önkormányzatok közötti kedvezőtlen szerződések mögött - jelentette ki Almássy Kornél.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását