2023. szeptember 23. - Tekla

Tanárok alkotókedvvel

Immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Szegedi Rajzpedagógus Tárlatot, a szerdán nyílt kiállításon a Tisza-parti város tizenöt művésztanárának alkotásait láthatja a közönség.
2008. június 4. szerda 15:53 - Hírextra
A Vedres István Szakközépiskola dísztermében az aktív, illetve már nyugalmazott rajzpedagógusok festményeit, grafikáit, kerámiáit, tűzzománc és selyem alkotásait, több mint három tucat művet mutatnak be július 13-ig.

A diákok fejlődése szempontjából az egyik legfontosabb tényező az őket oktató alkotó pedagógus személye, aki értéket közvetít, mintát, példát ad tanítványainak - fogalmazott a kiállítás megnyitóján Tandi Lajos művészeti író, kritikus.

A szegedi rajzpedagógus-képzést olyan nevek fémjelezték, mint Fischer Ernő vagy Vinkler László, tanítványaik közül ma is sokan élnek és alkotnak Szegeden - tette hozzá.

A tárlaton a szegedi önkormányzat díját Bakacsi Lajos, a Vedres István szakközépiskola pedagógusa vehette át. A Pedagógusok Szakszervezetének elismerését Retkes Sándor, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanára, az Alkotás Művészellátó Bolt díját pedig Somfainé Brezovich Apollónia kapta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását