2024. április 24. - György

Vizsgálatot szerveznek

Egészségügyi szűrővizsgálatot szervez a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés április végi soros ülésének döntése szerint romániai testvérmegyéje, Hargita Kászonaltíz nevű településén, hogy ezzel segítse az Erdélyben élő magyarság egészségügyi szakellátás
2008. május 4. vasárnap 09:48 - Hírextra

Fejér Andor hozzátette, hogy a Bács-Kiskun megyei önkormányzattól származik az ötlet, amelynek nyomán tavaly a Hargita megyei 400 lelkes Kobátfalván szervezésükben már megtartottak egy szűrőprogramot.

A fideszes politikus tájékoztatása szerint Kászonaltíz községet megkeresésükre Hargita Megye Tanácsának elnöke ajánlotta. A Csíki-havasok déli végződésénél, Kézdivásárhelytől északi irányban 28 kilométerre fekvő települést több mint 400 ember lakja, túlnyomórészt magyarok.

A szűrőprogram szervezési munkáit egy egészségügyi dolgozó és egy köztisztviselő végzi majd, az orvos-szakmai előkészítéssel a megyei Hetényi kórház vezetését bízták meg. A konkrét szűrési munkát önként elvégző doktorokat a Magyar Orvos Kamara megyei elnöksége kéri fel.

A szűrőprogram, amelynek idei megvalósítására a megyei közgyűlés 1 millió forint fedezetet biztosított, azokra területekre terjed ki, amelyeken az utóbbi években e lakosság körében nem voltak vizsgálatok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását