2024. április 27. - Zita

Ima és virrasztás Tibetért

Tibetért rendeznek közös imát és virrasztást szombaton a szegedi Fogadalmi templomban Kiss-Rigó László megyéspüspök részvételével - közölte Miklós Péter, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Csongrád megyei vezetője, a szervezet országos aleln
2008. április 7. hétfő 13:27 - Hírextra

A politikus sajtótájékoztatóján azt mondta: Kína 1955 óta elnyomás alatt tartja Tibetet, s üldözi a buddhista vallást, amely a nemzeti függetlenség szószólója.

"Egy nagy kommunista állam ateista alapon üldöz egy kicsi szabadságra törő népet és az ő szabad vallását. Nem is olyan régen, Magyarországon is hasonló volt a helyzet" - fogalmazott Miklós Péter.
Az IKSZ szegedi csoportja ezért tart szombaton este, a szentmisét követően közös imát és virrasztást a Fogadalmi templomban. A rendezvényen, amelyen Kiss-Rigó László katolikus megyéspüspök is részt vesz, felekezettől függetlenül a tibeti buddhista áldozatokért, a kis nép szabadságáért és mindazokért imádkoznak, akik szenvedtek és szenvednek egy magát a XXI. századba átmentett kommunista diktatúra elnyomásától - tudatta a szervező.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását