2024. május 8. - Mihály

Lovász Irén pünkösdi ráadáskoncertje

Lovász Irén, a nemzetközi szinten is elismert népdalénekesnő egy héttel pünkösd után, május 18-án a Belső hang és Égi hang című lemezeinek anyagából ad koncertet a budapesti Szent István-bazilikában.Az énekes, aki nemcsak előadója, hanem kutatója is a né
2008. május 4. vasárnap 07:55 - Hírextra
A lemezbemutató koncertről, amelyet a Művészetek Palotájában tartott Lovász Irén, annak idején sokan lemaradtak.

A Pünkösd utáni első vasárnapon ennek a két lemeznek az anyagából szerveznek egy ráadáskoncertet. A Belső hang című lemezt az énekes Kerekes János (didgeridoo - ausztrálfúvós hangszer), Pintér Ágnes (hárfa), Balázs Gergely (hegedű), Gesztelyi Nagy Judit (sakuacsi- japán fúvós hangszer) és Mizsei Zoltán közreműködésével mutatja be.

Az Égi hang című lemez anyagának előadásához a VOCES 3 énekegyüttes (Mizsei Zoltán, Demjén András, Hegyi Barnabás) és Ágoston Béla (fúvós hangszerek) csatlakozik Lovász Irénhez.

Mindkét lemez a Gyógyító hangok című sorozat részeként jelent meg. A sorozatban a tervek szerint még további két lemezt adnak ki.

Jegyek a május 18-i koncertre csak elővételben válthatók a Koncert és Média jegyirodáiban (222-1313), a LIBRI Könyvesboltokban, a Művészetek Palotájában és más ismert jegypénztárakban.
Lovász Irén első lemeze, a Világfa 1995-ben jelent meg. Azóta számos önálló albumot jelentetett meg itthon és német kiadóknál. Ezen kívül az énekesnő közreműködője német, amerikai, olasz, francia és görög, valamint hazai kiadók világzenei gyűjteményes kiadványainak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását