2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az ünnepi menetrendről és a nyitva tartásról

Budapesten pénteken sem kell parkolási díjat fizetni, a boltok többsége már a megszokott rend szerint lesz nyitva. A vonatok pedig ünnepi menetrenddel közlekednek pénteken és szombaton. Az ünnep miatt viszont másképp tart nyitva néhány BKV pénztár.
2008. május 2. péntek 12:28 - Hírextra
Budapesten pénteken sem kell parkolási díjat fizetni. Ez alól csak a Budai Vár, a Margitsziget és a Citadella területe jelent kivételt. A boltok többsége már a szokásos rend szerint lesz nyitva, ám egyes üzletek zárva tarthatnak. Szombaton és vasárnap a hétvégenként megszokott rend szerint várják a vásárlókat a boltok.

A metróknál található pénztárak közül a Dózsa György úti, az Arany János utcai, a Mexikói úti, az Oktogonnál lévő, az Ecseri úti és a Klinikák állomáson található zárva lesz pénteken. Nappali nyitva tartással, vagyis reggel 8-tól délután négyig üzemel a Nagyvárad téri és a Kálvin téri pénztár. A többi metrópénztár a szokásos rend szerint tart nyitva. A HÉV pénztárak közül mindegyik nyitva lesz. A hétvégén már a megszokott nyitva tartás lesz érvényes mindenhol.

A vasúti menetrend is változott a május elsejei munkanap-áthelyezések miatt. Pénteken és szombaton az ünnepi menetrend lesz érvényben a MÁV és a GySEV vonalain is. A megszokott rend május 4-én, vagyis vasárnap áll vissza. Bővebb menetrendi információk a MÁV-Direkt 06-40/49-49-49-es telefonszámán, illetve a www.gysev.hu weboldalon kaphatók.
Forrás: hirado.hu/FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását