2024. május 9. - Gergely

Medea a Bárkában

Medea-történetet mutat be a Bárka Színház és a Schloss Bröllin pénteken Budapesten. A két intézmény közös produkcióját, amely a Bipolar német-magyar kulturális együttműködés keretében készült, a Bárka Színházban láthatja a közönség - közölte Gálos Orsolya
2007. szeptember 27. csütörtök 09:14 - Hírextra

A Heiner Müller: "Lezüllött Part Medea-anyag Táj argonautákkal" címmel műsorra tűzött alkotáshoz a szerző három darabja adta az inspirációt. A modern német színház egyik legnagyobb klasszikusának magyarországi, háromnyelvű (magyar, német, jelnyelv) bemutatójában egyúttal a különböző színházi hagyományok is találkoznak.

"Kettétörném az emberiséget/ és középen az üres térben laknék/ se nő se férfi" - idézik a közleményben a szerző gondolatait.

"A meg nem értett Medea. Ki lehet ő ma? Egy siketnéma, aki jelekkel beszél? Egy német nő Magyarországon vagy egy magyar nő Németországban? Mely tette teszi őt Medeává? Szerelemből elárulja apját, megöli fivérét, s végül a szeretett férfitől született gyermekeit. Mikor kezdődött az árulás? És mikor lesz vége már?" - ezeket a kérdéseket teszik fel az Uwe Preuss rendezte előadás alkotói.

A Halasi Zoltán fordításán alapuló darabban a Medeát megformáló Geno Lechner és Ubrankovics Júlia, valamint a Jason szerepét alakító Lengyel Tamás és Uwe Preuss mellett Katharina Schumacher és Rona Meyendorf játszik.

Az előadás dramaturgja Katja Kettner és Merényi Anna, a tér és a jelmez Izsák Lili, a fény Bányai Tamás munkája. A produkció zenéjét Gryllus Samu, a koreográfiát Frenák Pál készítette.

A Bipolar a Német Szövetségi Kulturális Alapítvány (Kulturstiftung des Bundes) kezdeményezése.
Az előadást szombaton és vasárnap is láthatja a közönség a Bárka Színházban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását