2024. május 4. - Mónika, Flórián

A pápa Kocsis Péter Fülöpöt nevezte ki

XVI. Benedek pápa Kocsis Péter Fülöpöt, dámóci görög katolikus szerzetest nevezte ki a Hajdúdorogi Egyházmegye megyéspüspökévé és a Miskolci Apostoli Exarchátus apostoli kormányzójává - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) s
2008. május 2. péntek 16:31 - Hírextra

Mint írták, Kocsis Péter Fülöp 1963. január 13-án született Szegeden. Felsőfokú tanulmányait Rómában, a Pápai Szalézi Egyetemen folytatta, 1990-1992 között a hajdúdorogi Görög Katolikus Általános Iskola és Gimnázium hitoktatója volt.

Ezután 1995-ig a Miskolci Apostoli Exarchátushoz tartozó Tornabarakony paróchusaként tevékenykedett, ami a római katolikus plébánosi beosztásnak felel meg.

Az MKPK sajtóirodájának információi szerint a belgiumi Chevetogne-ban lévő bencés monostorban 1995-től készült a szerzetesi életre. Szerzetesi fogadalmát 1998. november 6-án tette le megyéspüspöke előtt, felvéve a Fülöp szerzetesi nevet.

A Belgiumban töltött noviciátus után 1999 karácsonyától a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dámócon élt társaival a megyéspüspök által 2000-ben alapított monostorban. Kocsis Péter több - elsősorban liturgikus és lelkiségi témájú - publikáció szerzője, illetve fordítója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását