2024. április 29. - Péter

Afrika-ház Szegeden

Afrika-házat, benne gepárdkifutót adtak át szombaton a Szegedi Vadasparkban, ahol felavatták a park több mint hetvenöt millió forintból elkészült új bejáratát is.
2008. május 24. szombat 21:58 - Hírextra
Minden évben hagyomány, hogy gyermeknapkor valamilyen újdonság átadásával kedveskednek a kicsiknek a Szegedi Vadasparkban - mondta el a távirati irodának az intézmény igazgatója.

Különböző forrásokból sikerült megépíteni egy Afrika-házat, így a szegediek láthatnak már gepárdot, tömpe orrú krokodilt, huszármajmot, turákót, afrikai pintyeket. Emellett egy Északi-sarki ragadozó, egy rozsomák pár is otthonra lelt a parkban - mondta el Veprik Róbert.

A bejárat korszerűsítésére azért volt szükség - tette hozzá -, mert a látogatók száma tavaly meghaladta a százötvenezret és a régi kis pénztár már nem volt képes kiszolgálni az igényeket. Az új bejárattal impozáns főépülettel is bővült az állatpark, ott kapott helyet néhány iroda és egy ajándékbolt is. A bevételt természetesen visszaforgatják a parkba - tette hozzá a vezető.

A beruházások értéke jóval meghaladta a százmillió forintot - mondta Veprik Róbert. A főbejárat több mint 75 millió forintba, az Afrika-ház 30 millió forintba került, megvalósításához az önkormányzat is hozzájárult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását