2024. április 29. - Péter

Ismét előkerül a sorsolási vita

A médiahatósághoz fordult a közelmúltban a közrádió és -tévék civil kurátorainak sorsolásával kapcsolatban a Magyar Televízió Közalapítvány (MTVKA) ellenőrző testületének elnöke, aki szerdán úgy nyilatkozott az MTI-nek: az Országos Rádió és Televízió Test
2008. május 1. csütörtök 08:04 - Hírextra

Mint arról az MTI egy hónappal ezelőtt beszámolt, félszáz szervezetet képviselt a médiakuratóriumok civil helyeinek sorsolásán egy olyan ember, aki március óta a Magyar Rádiót felügyelő testület egyik kormánypárti delegáltja.

A történet főszereplője, Hárshegyi János szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy - mintegy ötven - civil szervezet meghatalmazottjaként járt el múlt pénteken; "aki megkért, annak elvállaltam" - mondta.

Jaczkovits László, az MTVKA ellenőrző testületének elnöke szerint "média- és demokráciaelméleti problémákat vet fel", hogy olyan ember járt el társadalmi szervezetek nevében, akit a parlament az egyik politikai oldal jelölése alapján választott a közrádió kuratóriumába; szerinte ami történt, annyit jelent, hogy "a civileket pártpolitikai alapon szervezték".

Közlése szerint azzal számol, hogy még az új összetételű nagykuratórium május 16-i tanácskozása előtt foglalkozhat a kérdéssel, amelyben az ORTT e heti ülésén született egyik - más témában született - döntés szerint az általa vezetett testületnek van hatásköre.

A médiahatóság szóvivője, Vékony Éva az MTI érdeklődésére azt közölte: egy összeférhetetlenséggel kapcsolatos ügyben a testület arra az álláspontra helyezkedett, hogy "a közalapítvány kuratóriumának tevékenységét ellenőrző testület ellenőrzi", így annak feladata a delegáltak összeférhetetlenségének a vizsgálata is, "arra az ORTT nem jogosult".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását