2024. április 28. - Valéria

Feltételhez kötik a segélyt

Csak akkor kapnak segélyt a szülők a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon, ha járatják gyermekeiket óvodába, iskolába - mondta Szepessy Zsolt, a település polgármestere szerdán az MTI-nek.
2008. május 1. csütörtök 08:11 - Hírextra

Közlése szerint a monoki képviselő-testület április 18-án határozott arról, hogy a szülők csak akkor kapják meg az adható segélyeket, ha járatják óvodába, iskolába a gyermekeket.

Szepessy Zsolt hozzátette: a május 20-i ülésen a tervek szerint arról is döntenek majd, hogy azok, akik szociális segélyt kapnak, "tegyenek is érte valamit". Ez azt jelenti, hogy munkához kötik a szociális segély folyósítását.

A polgármester, aki független jelöltként nyerte el tisztségét, úgy fogalmazott: vissza kell hozni a munka becsületét.

"A politika azt hangsúlyozza, hogy várják az alulról jövő kezdeményezéseket, ez az, és a kérdésben várjuk a további fejleményeket" - mondta.

Szólt arról is, hogy nyílt levélben fordul az ügyben az ország polgármestereihez, kérve, működjenek együtt. A közös fellépés véleménye szerint a törvényhozásban is fordulatot hozhat. A polgármester közölte, amennyiben nem történik változás, népszavazási kezdeményezést indít el.

Szepessy Zsolt kitért arra: tisztában van azzal, hogy döntésük nem szabályos. Kiemelte ugyanakkor, hogy Monokon jelenleg ez a helyi rendelet, érvényes, amíg vissza nem vonatják.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását