2024. május 18. - Erik, Alexandra

Orosz-magyar kulturális együttműködés

Az orosz-magyar civil fórumról és a kulturális együttműködésről tárgyalt Szőcs Géza kulturális államtitkár Budapesten az Orosz Föderáció elnökének kulturális különmegbízottjával, Mihail Svidkojjal - tájékoztatta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkársága az MTI-t.
2010. július 2. péntek 13:05 - HírExtra
A közlés szerint a csütörtöki találkozón mindkét fél hangsúlyozta a civil kezdeményezésre indult orosz-magyar fórum fontosságát mint a két ország közötti kapcsolatok kiszélesítésének egyik kiváló eszközét. Egyetértettek abban, hogy szükséges bővíteni az orosz-magyar értelmiségi párbeszédet, és minél előbb össze kell hívni a fórum következő fordulóját.

"Szőcs Géza kiemelte, hogy a 2011-es Liszt-év is jó alkalom lehet közös kulturális rendezvények megtartására" - olvasható a tárca kulturális államtitkárságának közleményében. Mint írták, az orosz fél felvetette, hogy érdemes lenne megfontolni közös kulturális programok rendezését Magyarország európai uniós elnöksége idején.

Az államtitkár kérte orosz partnerét, hogy segítse elő a magyar kutatók hozzáférését az orosz hadsereg és titkosszolgálat archívumaihoz. Javasolta még azt is, hogy határozottabb kormányzati szerepvállalással közösen segítsék elő orosz-magyar koprodukciós filmek létrehozását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását