2024. március 1. - Albin

Az ország legmagasabb májusfája

Az ország legmagasabb májusfáját állították fel Bonyhádon a csütörtöki majálison.
2008. május 1. csütörtök 21:59 - Hírextra
A 32 méter magas, 130 éves fenyőfát még a télen vágták ki Bajorországban, majd szépen megfaragva hozták el a Völgység fővárosába. A Rády József huszárbandérium kísérte a fát a város központjában, a templomkertben, az április közepén felállított, két és fél méter mélyre bebetonozott, háromméteres vasszerkezethez, ahol felállították.

A hatalmas májusfa állításának ötlete egy bonyhádi polgártól, Vendég Lázár Ödöntől származik, aki bajorországi ismeretsége révén sokat tett a megvalósításáért is.

A bonyhádi önkormányzat és német kisebbségi önkormányzat terve az - tájékoztatta az MTI-t Istenes Tímea, a bonyhádi önkormányzat sajtóreferense -, hogy ez a májusfa négy évig áll majd a templomkertben, s mert a Völgységben a németség mellett otthonra leltek a bukovinai székelyek és a felvidékről kitelepített magyarok is, négy év múlva egy Székelyföldről, újabb négy esztendő elteltével egy Felvidékről hozott fát állítanak majd a helyére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását