2024. április 26. - Ervin

24 órás programozóverseny a BME-n

2008. május 3-án reggel 9 órakor veszi kezdetét a már hét éves múlttal rendelkező BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Informatikai épületében.
2008. május 1. csütörtök 09:10 - Hírextra
A verseny januári meghirdetését követően összesen 207 csapat regisztrált. A résztvevők többségében főiskolai és egyetemi hallgatók, de megtalálhatóak köztük az iparban dolgozó profik is. Közülük többen még hallgatóként ismerkedtek meg a verseny nyújtotta extrém kihivással, és egyfajta nosztalgiát érezve jelentkeztek ismét a versenyre. A február 24-i internetes előválogatón 5 óra állt a csapatok rendelkezésére a 8 algoritmikus jellegű probléma megoldására.

A legjobb 27 csapat, kiegészülve a vándorkupával visszatérő tavalyi első helyezettel és a másik két dobogóssal meghívást kapott a budapest 24 órás döntőre. A hétvégi események a pénteki napon kezdődnek, a csapatok regisztrációjával. Szombaton reggel 8 órakor kerül sor a hivatalos megnyitóünnepségre, ahol Dr. Zrínyi Miklós, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem tudományos és nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese köszönti majd a versenyzőket.

A verseny hivatalos nyelve az angol. Ez azt jelenti, hogy a döntő feladatait is minden csapat angol nyelven kapja kézhez, és a szervezők is mindenkivel angolul kommunikálnak. A feladatok megoldásán a háromfős csapatok saját számítógépeiken dolgozhatnak, amelyeknek helyi hálózathoz való csatlakoztatásáról a szervezők gondoskodnak. A fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan nincs megkötés, de a csapattagoknak tilos bármilyen külső segítséget igénybe venniük.

A feladatok készítői Darabos Dániel és Németh András, a BME doktorandusz hallgatói. A problémák megoldása a Challenge24 hagyományainak megfelelően az informatikai tudományágak széles körű ismeretét igényli, az eredményes szerepléshez a gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van hálózati, mesterséges intelligencia, számítógépes grafikai jártasságra. A versenyzők az előző évekhez hasonlóan érdekes és nagy kihívást jelentő feladatokra számíthatnak.

A 24 óra leteltével a feladatok kiértékelése következik, pontban vasárnap 9-órakor, az eredményhirdetésre pedig délelőtt 11 órakor kerül sor. A felejthetetlen élményeken és a hasznos tapasztalatokon túl, az összesítésben legtöbb pontot elérő csapat viheti haza a vándorkupát, és a több mint 5000 Euró összdíjazású verseny értékes fődíját.

A verseny és az azt követő eredményhirdetés és díjátadó nyomon követhető az esemény hivatalos honlapján, a http://www.challenge24.org címen.

A rendezvény támogatói:
Főtámogató: Evosoft
Gyémánt fokozatú támogatók: Epam, LogMeIn, Morgan Stanley, Nav N Go
Arany fokozatú támogatók: ECMC, Ericsson, IT Services
Ezüst fokozatú támogatók: BalaBit, Red Bull

Kiadó: Magyar Villamosmérnök- és Informatikus hallhgatók Egyesülete
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását