2024. május 12. - Pongrác

Tájfutás és kincskeresés a fővárosban

Fővárosi tájfutást rendez művészeti kincskereséssel május 1-jén, csütörtökön 11 és 16 óra között a Greguss Galéria, majd ugyanezt megismétli május 24-én és 31-én.
2008. április 30. szerda 18:50 - Hírextra

Aki betér a Greguss Galériába Budapestről láthat egy érdekes kiállítást fotókon és festményeken, s kaphat egy "kincses térképet", amelybe bejelölik az ellenőrző pontokat, ahol a művészettel kapcsolatos, kisebb feladatot kell elvégezni, s ezt tanúsítandó, igazoló pecsét kerül a térképre.

Ha a tájfutó minden kijelölt ponton elvégzi a feladatot, s végül megtalálja az objektumot, vagy a tájban elrejtett képzőművészeti alkotást és visszamegy a galériába, ajándékot kap - mondta el az MTI-nek Kurdi Anita, a Greguss Kör Egyesület elnöke, aki hozzátette azt is, hogy a tájfutás az Urbitális - Urbanisztikai Majális része, egy olyan fővárosi rendezvény, amely Budapest művészeti értékeinek jobb megismerését célozza, és amelyhez csatlakozhatnak civil szervezetek s galériák egyaránt.

Minden kijelölt tájfutónapon más lesz a térképen megjelölt helyszín és feladat. Akinek kedve tartja, mindhárom alkalommal részt vehet a "kincskeresésben", és ha sikeres, a galéria mindannyiszor megajándékozza.

Greguss Galéria Budapest-kiállítása a XII. kerület Greguss utca 10. alatt tekinthető meg minden csütörtökön 16 és 19 óra, és szombatonként délelőtt 11 és 14 óra között.
Az urbanisztikai majálisról részletesen tájékozódhatnak a www.urbitalis.hu honlapon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását