2024. május 5. - Györgyi

Szélesebb körű egyeztetést akar az MSZP a fogyasztóvédelemről

A Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciója a szokottnál is szélesebb körű társadalmi egyeztetést folytat le a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos törvények meghozatala előtt - mondta Alexa György szocialista országgyűlési képviselő, az Országgyűlés fogyas
2008. április 30. szerda 12:17 - Hírextra
A politikus emlékeztetett arra, hogy kedden megkezdődött a parlamentben a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok - a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról, a fogyasztóvédelemről és az élelmiszerbiztonsági láncról szóló törvényjavaslat - vitája.

Alexa György elmondta: közös érdek, hogy a módosító javaslatok révén ezek a törvények minél jobbak legyenek, és elérjék a kívánt célt, a fogyasztók fokozottabb védelmét.

A szocialista politikus az egyeztetés kapcsán kitért arra, hogy már találkozott a megyei békéltető testületek elnökeivel, akik a törvények irányait alapvető jónak tartották, ugyanakkor éltek olyan kisebb részterületeket érintő módosító javaslatokkal, amelyeket érdemes meggondolni. Mint mondta, a civil és szakmai szervezetek képviselőit a törvények tájékoztatta tárgyalási ütemtervéről. A tervezett ütem szerint június 9-én lesz zárószavazás, ezt megelőzően május 13-áig lehet módosító javaslatokat benyújtani.

Alexa György elmondta: azt kérte a szakmai és civil szervezetektől, hogy írásban is tegyenek konkrét módosító javaslatokat.

A szocialista politikus hangsúlyozta, hogy teljesen nyitottak a parlamenti frakciók javaslataira is, mivel a fogyasztóvédelem ügye pártpolitikán felül álló. Hozzátette: azokkal az indítványokkal tudnak majd egyetérteni, amelyek szakmailag megalapozottak, és alapvetően nem változtatják meg a törvényjavaslatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását