2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szili is nyilatkozott

Az egészségügyi reformot folytatni kell, a magántőke bevonása növeli az egészségügy hatékonyságát, a reformhoz nagyobb társadalmi támogatás szükséges - mondta Horváth Ágnes és Kökény Mihály csütörtökön újságíróknak, miután a kormánykoalíciós pártok egyezt
2008. március 20. csütörtök 20:32 - Hírextra

Szili Katalin a nap folyamán később az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: nem jó irány, ha minden ilyen kérdésről népszavazás dönt, ez kiderült március 9-én. A változtatásoknak azonban csak úgy van értelmük, ha azoknak megvan a társadalmi támogatottságuk - hangsúlyozta a szocialista házelnök. Hozzátette: bízik abban, hogy nem lesz koalíciós válság a kérdés miatt.

A hét a folyamán a koalíciós pártok vezetői már nyilatkoztak a magántőke egészségügybe történő bevonásáról. Kóka János szerdán újságíróknak azt mondta, a magántőke bevonása az egészségbiztosítási reform lényege, és ha nincsenek reformok, nincs értelme, hogy az SZDSZ a koalícióban maradjon.

"Azért kötöttük a koalíciót, hogy végrehajtsuk a reformokat. A reformokról tehát csak a hatalommal együtt volnánk képesek lemondani" - tette hozzá az SZDSZ elnöke.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője szintén kedden "egyéni véleményeként" azt nyilatkozta a stop.hu internetes újságnak, hogy "könnyen lehet", az egészségbiztosítási pénztárakat nemcsak többségi, hanem teljes állami tulajdonban kell tartani.

Az MSZP parlamenti frakciója kedden este informális ülést tartott a kérdésben, amelyen részt vett Gyurcsány Ferenc pártelnök is. Varju László frakcióvezető-helyettes az ülést követően azt mondta, megállapodtak abban, hogy szükség van az egészségbiztosítási törvény finomítására, de azt nem vonják vissza.

A egészségpénztárakról szóló törvényt február 11-én fogadta el a parlament, és február 18-án hirdetették ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását