2024. április 29. - Péter

Pásztorünnep Nagyvázsonyban

Pásztorünnepet tartanak május 2-án és 3-án Nagyvázsonyban; a hagyományos és látványosságszámba menő tavaszi csordakihajtást szombat délelőtt tartják a falu főutcáján.
2008. április 30. szerda 15:21 - Hírextra
Fábry Szabolcs polgármester az MTI-nek elmondta: május 2-án, pénteken a Média-fogatolás elnevezésű rendezvényükre a tömegkommunikációs eszközök képviselőit várják, hogy bemutathassák a falusi turizmusban rejlő lehetőségeket. A program (vas)villásreggelivel kezdődik a Vár csárdában, majd fogattúra indul a faluba és környékére, ezt rendhagyó várséta és kovácsműhely-látogatás követi - tájékoztatott a polgármester, megjegyezve, hogy az egykori pálos kolostor romjainál pedig szerzetesek és útonállók "lepik meg" a sajtó képviselőit.

A Balaton-felvidéki községben péntek délután avatják fel a felújított Millenáris Parkot, a Zichy-kastélyban pedig turisztikai szakmai fórumot rendeznek, amelynek végén Humor és turizmus címmel előadást tart a Godot Dumaszínház.

Szombat reggel fogatos, cigányzenés ébresztő lesz a faluban, a kisbíró pedig kidobolja-kikiáltja a nap programjait - tájékoztatott a polgármester, megjegyezve, hogy ezután a kolostor romjainál Balla Barnabás pálos szerzetes szentmisét és jószágáldást tart.

Délelőtt rendezik a nagy attrakciót - a látványos csordakihajtást - végig a falu főutcáján. A Kinizsi várnál mesterségek bemutatója lesz, itt tartják a kézművesvásárt is, s az érdeklődők megkóstolhatják a pásztorhagyományok szerint, szabadtűzön készített gulyást - mondta a polgármester. Lesz tehénfejési bemutató és szalonnasütés is, a Kinizsi vár melletti szabadtéri színpadon pedig egész délután táncosok, zenészek, dalkörök lépnek fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását