2024. május 2. - Zsigmond

Kampány indul a tisztaságáért

Tartsuk tisztán Kaposvárt! címmel május közepétől köztisztasági akciót hirdet a Kaposvári Városgazdálkodási (KVG) Zrt - jelentette be Püspök Rudolf, az önkormányzati többségű cég vezérigazgatója szerdán a városházán, Szita Károly polgármesterrel közös saj
2008. április 30. szerda 13:31 - Hírextra
A somogyi megyeszékhely évente több mint félmilliárd forintot költ a köztisztasági feladatok ellátására, tennivaló azonban még így is van - mondta a polgármester, aki üdvözölte a városgazdálkodási társaság kezdeményezését.

Csak annyit kérnek, hogy a szemetet, a cigarettacsikket ne dobják el az utcán, hanem a gyűjtőedényekbe tegyék, a kutyatulajdonosok pedig szedjék fel kutyapiszkot - hangsúlyozta Szita Károly. Hozzátette: "nem büntetni akarnunk, csak egy mozdulatot várunk".

A város polgármestere emlékeztetett rá, hogy Kaposvár 2004-ben Európa-díjas település lett. Az elnyert cím, a Virágos város elismerés kötelezettséget jelent a város polgáraira - fűzte hozzá.
Püspök Rudolf közölte: néhány nappal korábban telefonos közvélemény-kutatást végeztek a városban, amelynek eredménye azt mutatja, hogy bár a válaszadók több mint fele elégedett a közterületek tisztaságával, akad még bőven tennivaló.

Mint arról beszámolt, a társaság feltérképezte a város közterületeit és 83 helyen - főként a lakótelepeken - találtak rendezetlen, szemetes környezetet.

A vezérigazgató szerint ez a gond az esetek többségében egy plusz, az akció keretében fél áron bérelhető konténerrel megoldható lenne, ezért az egy hónapig tartó kampányban erre a lehetőségre is felhívják a lakóközösségek figyelmét, továbbá a helyi médiumokban közzétett hirdetések útján környezetük közös rendbetételére is felkérik a lakosságot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását