2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jövőre is lesz hazai Dakar

A szombaton - nagy sikerrel - befejeződött Közép-Európa-rali szervezői már elkezdték a Dakar-széria következő magyarországi versenyének szervezését."Szombaton és vasárnap tárgyaltunk a viadal jogtulajdonosaival a folytatásról" - mondta a budapesti sajtótá
2008. április 30. szerda 07:26 - Hírextra
"Azt szeretnénk elérni, hogy évről évre Magyarországon rendezzék meg ezt a versenyt."

Az ÖTM államtitkára elmondta, hogy a Magyar Turizmus Zrt. a verseny idején felmérést végzett arról, hogy mennyi írás, tv-felvétel jelent meg Magyarországról és kiderült, hogy a kép hallatlanul kedvező. Ujhelyi hozzátette, a Dakart is szervező Amaury Sport Organisationnal (ASO) arról is tárgyaltak, hogy a Balatonnál kerékpáros, úszó- és futóversenyeket is rendeznének a jövőben.

"Jó lenne, ha a legközelebbi viadalra ősszel kerülne sor" - mondta az MTI-nek Szalay Balázs, a "Kis Dakarnak" is elnevezett verseny főszervezője. "Nagyon sok tapasztalatot szereztünk és ha már most elkezdjük a szervezést, akkor jövőre már sokkal igényesebb, jobb versenyt tudunk lebonyolítani."

A hétnapos Közép-Európa-ralit, amelyen a világ legjobb terepralisai vettek részt, az autósok között a spanyol Carlos Sainz, míg a motorosoknál a francia David Casteu nyerte meg. A négykerekűeknél a magyarok közül Kiss Sándor (Nissan Navara) a 13., Szalay Balázs (Opel Antara) a 14. lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását