2024. május 17. - Paszkál

3 arany, 2 ezüst, 2 kvóta

A magyar válogatott három arany- és két ezüstérmet, valamint további két női kajakos kvótát gyűjtött a milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnap délelőtti döntői során.
2008. május 18. vasárnap 13:33 - Lódi Renáta

Mindhárom női szám magyar sikert hozott: Kovács Katalin (K-1) és a Kozák Danuta, Szabó Gabriella duó (K-2) 500 m-en, a Paksy Tímea, Benedek Dalma, Keresztesi Alexandra, Fazekas Krisztina kvartett pedig 1000 m-en nem talált legyőzőre. A páros győzelme mellett kvótát is kiharcolt Magyarországnak a pekingi játékokra, ezzel véglegessé vált, hogy a női kajak szakágat hat versenyző képviselheti majd magyar részről az ötkarikás seregszemlén.

A két második helyet kenusok szerezték vasárnap: a Kozmann György, Kolonics György egység és a Joób Márton, Balázs Péter, Sarudi Pál, Horváth Gábor összeállítású kvartett egyformán 500 m-en állhatott fel a dobogó második fokára.

Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, Benkő Zoltán és Kadler Viktor alkotta magyar kajakos hajó - amely egy nappal korábban második lett 500-on - ezúttal egy kilométeren próbálkozott, de nem fért fel a dobogóra, szoros csatában negyedik lett.

A férfiaknál 500 m-en a Szalay Tamás, Papp Sándor kettős (K-2) a 15., Molnár Péter (K-1) a 16., Fürdök Gábor (C-1) pedig a 17. helyen zárt összesítésben - mindhárom egység a B döntőben szerepelt a délelőtt folyamán.

Az Eb 15 órától az olimpiai műsorban nem szereplő 200 m-es számok döntőivel folytatódik és egyben fejeződik be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását