2024. április 29. - Péter

Gyakornoki program romáknak

A budapesti Független Médiaközpont 2008-ban újabb újságíró-képzési programot indít roma fiatalok számára. A Független Médiaközpontban 1998 óta 95 hallgató végezte el a roma újságíró-gyakornoki tanfolyamot – közülük sokan dolgoznak riporterként, szer
2008. április 30. szerda 20:49 - Hírextra

A két féléves újságíró gyakornoki program célja, hogy tehetséges roma fiatalokat felkészítsen az újságírói pályára.

A 2008/2009-es évfolyam programja akkreditált újságírói képzést foglal magában: a kurzusra diplomás vagy legalább egy befejezett tanulmányi évvel rendelkező, felsőfokú tanintézetben tanuló roma fiatalok jelentkezhetnek. A szakmai vizsgával záruló tanfolyam eredményes befejezését követően az Országos Képzési Jegyzékben szereplő újságíró szakképesítés szerezhető. A képzés lebonyolításában, a vizsgáztatásban a Független Médiaközpont együttműködik a Népszabadság Ringier Oktatási és Továbbképzési Intézettel.

A kurzus ötvözi az elméleti és a gyakorlati felkészítést. A több hónapos intenzív – napi 8-9 órás – elméleti oktatás során a hallgatók elsajátítják az újságírás alapjait és a hozzá kapcsolódó politikatudományi, társadalmi, gazdasági, médiajogi és –etikai ismereteket, s gyakorlat-központú műhelyfoglalkozásokon ismerkednek meg a rádiós és a televíziós hírkészítés alapjaival. Ezt követően a gyakornokok lapok, rádiók, televíziók, hírportálok szerkesztőségeiben dolgoznak újságíró-mentorok irányításával. A szakmai gyakorlat idején is visszajárnak a Független Médiaközpontba további – elsősorban gyakorlati és tematikus - képzésekre és egyéni konzultációra.

A képzés és a szakmai gyakorlat teljes napi lekötöttséget igényel a résztvevőktől, akik a program idejére tanulmányi hozzájárulásban részesülnek.

A programra sikeres írásbeli és szóbeli felvételi vizsga alapján lehet felvételt nyerni. Jelentkezni írásban lehet a Független Médiaközpont címén - 1088 Budapest, Vas u. 6. 1/5. – vagy e-mailen – cij@cij.hu , 2008. május 19-ig.

A jelentkezés feltételei:
egy írás (cikk)
önéletrajz
motivációs levél
A szóbeli vizsga időpontja 2008. május 26. (hétfő), a jelentkezők erről külön értesítést kapnak. A képzés várható kezdete: 2008. szeptember 1.
Móricz Ilona igazgató, Független Médiaközpont

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását