2024. május 17. - Paszkál

A pártok piacon érzik magukat?

A Fővárosi Közgyűlés SZDSZ-frakciója önkormányzati biztos-kincstárnok kirendelését javasolja a BKV-hoz, s egyetértenek azzal is, hogy a cég felügyelete a szocialistáknál maradjon. Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője szerint "elgondolkodnának" azon, ha felajánlanák nekik a BKV felügyelőbizottságának elnöki posztját.
2009. augusztus 31. hétfő 20:15 - HírExtra
John Emese, az SZDSZ frakcióvezetője hétfőn elmondta, hogy a BKV körül kialakult helyzetet értékelve megállapították: ez a kérdéskör nem áll meg a főpolgármester-helyettesi szinten, hanem a BKV-nál is szükség van változtatásokra. Ezért támogatták Lakos Imre közlekedési tanácsnok azon felvetését, hogy az állami cégekhez hasonlóan a BKV-nál is rendeljenek ki egy biztos-kincstárnokot, akinek a személyére a kormány tegyen javaslatot, mivel tőlük várják a BKV támogatását. Ez a biztos azonban nem az úgynevezett csődbiztosi teendőket látná el - szögezte le.

John Emese kitért arra is, hogy a szocialistákkal szerdán koalíciós egyeztetés keretében tekintik majd át a BKV problematikáját. Indokoltnak tartják azt is, hogy mielőbb áttekintsék az egész koalíciós szerződést, s annak teljesülését. Az SZDSZ-frakció többsége szerint azzal, hogy Hagyó Miklós lemondott a BKV felügyeletéről, megtörtént a felelősségvállalás is, ezért a képviselőcsoport szerint immár előre kell tekinteni ez ügyben.

Lakos Imre az MTI-nek elmondta, hogy javaslata alapján a BKV igazgatóságának a pénzügyminiszter által delegált tagja egy biztosi-kincstárnoki feladatokat látna el a jövőben. E szerint minden szerződés csak az ő ellenjegyzésével lépne életbe. A politikus közölte, hogy a frakció támogatta azt a javaslatát is, hogy vonják be a BKV igazgatóságába a Fideszt is. A 2006-os önkormányzati választások óta egyébként nincsenek ellenzék által delegált tagjai a fővárosi cégek igazgatóságainak.

Az MTI értesült arról is, hogy az SZDSZ hétfői frakcióülésen konkrét javaslatként fogalmazódott meg Tóthfalusi György igazgatósági elnök visszahívása és a poszt átadása a Fidesznek.

Tarlós István Fidesz-frakcióvezető az MTI-nek elmondta, hogy az önkormányzati ciklus vége felé szakmailag és politikailag egyaránt értelmetlen lenne, hogy bekapcsolódjanak a BKV igazgatóságának a munkájába. Azon viszont elgondolkodnának, ha felajánlanák nekik a BKV felügyelőbizottságának jelenleg az SZDSZ által birtokolt elnöki posztját - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus nem látja sok értelmét annak sem, hogy a BKV igazgatóságának pénzügyminiszteri delegáltja egyfajta biztosi-kincstárnoki szerepet kapjon. A pénzügyminiszteri delegált ugyanis éppúgy az MSZP és Bajnai Gordon embere, mint ahogy a miniszterelnök Gyurcsány Ferencé. Ők pedig nem élvezik az ellenzék bizalmát. Természetszerűleg vannak olyan szocialisták, akiket el tudnak fogadni, a jelenlegi kormánnyal és a fővárosi MSZP-vel azonban nem kívánnak alkudozni - szögezte le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását