2023. október 1. - Malvin

Fogvatartottak közösségi munkája

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottjai végezték a tereprendezést, a parkosítást a tavaly átadott autóbusz-pályaudvarnál, és ők végzik a városi utcabútorok felújítását az Adj esélyt, hogy jóvátegyem! elnevezésű bűnmegelőzési program keretében.
2008. április 30. szerda 14:08 - Hírextra
Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázatán 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, a program keretében zajlott a közösség érdekében végzett munka, a szakmunkásvizsgára felkészítő tanfolyam, valamint az önismereti, konfliktuskezelő és álláskereső tréning.

Az önként jelentkezők közül 15 elítéltet választottak ki a munkára és a parkfenntartói tanfolyam elvégzésére.

Az elítéltek, a pártfogó felügyelők, a város vezetői, a projektben közreműködő szakemberek, oktatók részvételével a buszpályaudvaron tartott záróünnepségen Budai István, a börtön parancsnoka elmondta: az engesztelő munkán kívül az is cél volt, hogy a börtön beilleszkedjen a város életébe.
Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere arról beszélt, hogy több közös felújítási munka is zajlik, így a fogvatartottak állították helyre a katonai temetőt, avarmentesítették a Palóc ligetet és az új buszmegálló mellett még egy gépkocsiparkoló is épül.

Hozzátette: a tapasztalatok azt mutatják, hogy érdemes folytatni az együttműködést.
Felavatták az ünnepségen az egyik elítélt által készített kopjafát. Az alkotást Német Dénes fafaragó, a népi iparművészet mestere faragta.

A program zárásaként a fogvatartottak irodalmi műsorát nézhették meg a vendégek a börtön épületében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását