2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kényszer, leszállás

Füstöt észleltek a pilótafülkében, ezért kényszerleszállást hajtott végre 380 utassal a fedélzetén az Emirates egyesült arab emírségekbeli légitársaság Londonból Dubajba tartó Boeing 777-200-as gépe szerdán éjjel a Ferihegyi repülőtéren.
2008. július 30. szerda 09:30 - Hírextra
A fővárosi tűzoltók tizenegy tűzoltóautóval vonultak ki a gépleszálláshoz, de a kiérkezést követően közölték velük, hogy nincs már rájuk szükség. Az MTI Sajtóadatbankjának összeállítása a 2006 óta történt ferihegyi kényszerleszállásokról. (A kényszerleszállás - a közhiedelemmel ellentétben - nem azonos a vészhelyzettel; a kényszerleszállás önmagában véve annyit jelent, hogy a repülőgép nem az eredetileg tervezett célállomáson száll le.)

2006. február 19. - Sikeres kényszerleszállást hajtott végre 144 fővel a fedélzetén az AtlasJet repülőgépe. A törökországi Antaliából a németországi Drezdába tartó járat pilótája motorhiba- jelzés miatt szállt le Budapesten.

2006. július 4. - Egy madárral való ütközés okozta műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre egy Fokker típusú kisrepülőgép a Ferihegyi repülőtéren. Személyi sérülés nem történt.

2006. október 4. - Kényszerleszállást hajtott végre az American Trans Air (ATA) légitársaság Boeing 757-es típusú repülőgépe Ferihegyen, fedélzetén 160 katonával és 8 fős személyzettel. A légitársaság a NATO-misszió keretében Irakba és Afganisztánba, illetve onnan szállít katonákat.

2006. december 14. - Sikeres kényszerleszállást hajtott végre a Carpatair légitársaság SAAB 340 típusú turbólégcsavaros repülőgépe Ferihegyen. A Temesvárra tartó gép nem sokkal a budapesti felszállás után fordult vissza, miután személyzet tagjai rendellenes hangot észleltek a jobb hajtómű felől, ezért a kapitány a visszatérés mellett döntött.

2007. január 20. - Kényszerleszállást hajtott végre a Travel Service charter légitársaság Las Palmasba tartó járata. A repülőgép pilótái a felszállás után 20 perccel visszafordultak, mert műszaki problémát észleltek. A fedélzeten 164-en utaztak, senki sem sérült meg.

2007. február 11. - Sikeres kényszerleszállást hajtott vége a Lufthansa Münchenből Bukarestbe tartó menetrendszerinti járata 120 emberrel a fedélzetén Ferihegyen. Az Airbus 320-as egyik hajtóművének lecsökkent a teljesítménye a levegőben, ezért döntöttek amellett, hogy megszakítják az utazást.

2007. május 4. - Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy F-15 típusú amerikai vadászgép, a sérült géppel együtt egy másik F-15-ös gép is leszállt. A gépen Magyarország légterében légi utántöltést végeztek, amikor észlelték, hogy meghibásodott a hajtómű. Az amerikai légierő gépei Romániából tartottak az Egyesült Királyságba. Személyi sérülés nem történt.

2007. július 14. - Kényszerleszállást hajtott végre a maláj légitársaság teherszállító repülőgépe a Ferihegyi repülőtéren. A Boeing 747-es típusú teherszállító gép Milánóból Dubajba tartott, amikor a pilóták szúrós szagot éreztek a fedélzeten.

2007. december 12. - A főfutómű hibája miatt kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen az Aeroflot egyik repülőgépe Budapesten. A Rómából Moszkvába tartó Airbus 320-ason 64-en utaztak.

2008. február 1. - Sikeres kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai katonai szállítógép Ferihegyen. A kényszerleszállásra azért volt szükség, mert a szállítógép három hajtóművéből egy nem működött.

2008. május 15. - Kényszerleszállást hajtott végre a Condor légitársaságnak az egyiptomi Hurgadából Düsseldorfba tartó repülőgépe a Ferihegyi repülőtéren, miután az egyik utas a gépen eszméletét vesztette. A német férfi életét a repülőtér orvosai nem tudták megmenteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását