2024. május 5. - Györgyi

Fiatalokkal beszélgetnek az EU-ról

Az Európai Unió népszerűsítésére Horvátország másodszor szervezi meg az EU Bus Tour elnevezésű rendezvényt, amely idén május 2-án indul Dubrovnikból a tagállamok diplomatáinak részvételével, akik május 6-án Varasdon magyar programon vesznek részt.
2008. április 30. szerda 07:50 - Hírextra
Jósvai Lídia kulturális szakdiplomata elmondta az MTI-nek, hogy az EU-s autóbusz megáll különböző városokban, ahol a diplomaták iskolákban, egyetemeken beszélgetnek az unióról, a fiatalok tanulási lehetőségeiről. Az óvodákban a kicsik apróságokat készítenek, s megajándékozzák a vendégeket.
A magyar határhoz közeli Varasdon a magyar nagykövetség a zágrábi Olasz Intézettel közösen népszerűsíti az uniót. A Concertando in trio nevű magyar-olasz zenekar (Szentkirályi Aladár, Pierluigi Ruggero, Csáki András) fog muzsikálni. Előtte Györkös Péter nagykövet osztja meg uniós tapasztalatait a város és a megye vezetőivel.

Ebből az alkalomból a közszolgálati horvát televízió Hrvatska Danas (Horvátország ma) című műsora a gyönyörű barokk főtéren fölállított színpadra költözik, ahol magyar és olasz programok, beszélgetések váltják majd egymást. Például egy magyarországi horvát nemzetiségű gazda mondja majd el uniós pályázati tapasztalatait, azt, hogyan jutott pénzhez az EU-tól gazdasága fejlesztéséhez. A tévés programban Györkös Péter nagykövet is szerepel - tette hozzá Jósvai Lídia.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását