2024. május 17. - Paszkál

Adomány az éhező gyerekeknek

Magyar éhező gyermekeket akar támogatni 15 gasztroblogger és 15 cég úgy, hogy különböző felajánlásokkal pénzt gyűjtenek a Gyermekétkeztetési Alapítvány részére.
2009. november 30. hétfő 19:24 - HírExtra
A felajánlott programokra és ajándékokra a bloggerek virtuális sorsjegyeket osztanak 1000 forint értékben december 1. és 14. között, a sorsolás december 18-án lesz. A programok között szerepel egyebek mellett vasárnapi villásreggeli Kakaóscsiga Zsófiékkal, forró csokizás Lila Fügével, fagyizás Lila Hangyáékkal és szarvasgomba-csomag - közölte a kezdeményezés kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.

A befizetéseket az érdeklődők a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára tehetik meg, amely 1993 óta segíti a rászoruló gyermekek étkeztetését. További részleteket a http://sokkicsi.freeblog.hu illetve a www.gyea.hu oldalon olvashat a közönség.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány és a magyar gasztrobloggerek egy amerikai akció sikerét próbálják Magyarországon is megvalósítani. Az amerikai Menu For Hope akciót Chez Pim indította útjára blogján 2005 februárjában a délkelet-ázsiai földrengés és cunami áldozatainak megsegítésére. Egy menüsorba rendezett recept gyűjteményt ajánlott fel 17 másik gasztrobloggerrel együtt a UNICEF-nek, az ENSZ Gyermekalapjának nyújtott adományokért cserébe.

A pénzt a gyermekéhezés elleni küzdelemre fordítják a World Food Programme segítségével: 2006-ban 58 256 dollár gyűlt össze a segítségükkel, 2007-ben 91 188 dollár, 2008-ban pedig 62 206 dollár.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását