2024. április 19. - Emma

Ünnep az autistaházban

Megtartották az autistáknak és értelmileg sérült embereknek épülő tízfős szombathelyi lakóotthon bokrétaünnepségét kedden. A beruházás 115 millió forintba kerül. A bentlakásos otthon elsősorban az iskoláskorból kinövő autista és értelmileg sérült fiatalok
2008. április 29. kedd 15:28 - Hírextra

Nádorné Vörös Ibolya közölte: ennek a korosztálynak az elhelyezése, illetve állapotukhoz igazodó nappali foglalkoztatása ma megoldatlan.

A 400 négyzetméter alapterületű épületben mind a tíz bentlakónak külön szobája lesz, illetve közösségi és kiszolgáló helyiségek, fejlesztőszobák is helyet kapnak. A gondozást hét-nyolcfős személyzet látja majd el a nap huszonnégy órájában. A Holnap házának keresztelt épületet a tervek szerint szeptemberben adják át.

A lakóotthon építéséhez az Esőemberke Alapítvány a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatán 77 millió forint támogatást nyert el, Szombathely önkormányzata pedig ingyen adta át az ötezer négyzetméteres telket, valamint 29 millió forinttal támogatta az összességében 115 millió forintot igénylő beruházást. A különbözetet az alapítvány saját forrásaiból, illetve adományokból teremtette elő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását