2024. április 29. - Péter

Kötelező illemtan

Kötelező tantárgyként vezette be januártól az illemtant a dél-angliai Brighton College, amelynek bentlakásos internátusában 1200 ifjú brit tanul, akár 3 éves kortól egészen 18 éves korig.
2008. január 9. szerda 19:26 - Hírextra

A 150 13 éves diáknak szóló, heti 45 perces tananyagban egyaránt helyet kap az illedelmes viselkedés megannyi szabálya és számos olyan gyakorlati ismeret, mint például a tojás elkészítésének különböző módjai vagy az idősek segítése a tömegközlekedési eszközökön.

Richard Cairns, a magánkollégium igazgatója azt követően határozta el a tanterv bővítését, hogy egy jelentésből tudomására jutott: a vállalatvezetők negyede szerint a fiatal diplomások viselkedése bárdolatlan és nem tudják, mit kell tenni társaságban.

Az órákon minden tanerő azt oktatja, amihez a legjobban ért: az igazgatóhelyettes megmutatja, hogyan kell inget vasalni, a kollégium felügyelője a csokornyakkendő megkötését ismerteti, van, aki a tojás elkészítésének hat fő formájára oktat, és lesz tánclecke is.

A gyakorlati oktatás részeként a diákokat sorra meghívják vacsorára a tanárokhoz, az írásbeli meghívóra nekik is írásban kell válaszolniuk, nem telefonon, emailben vagy SMS-ben, mint manapság szokás.

Így a fiatal kollégisták a gyakorlatban tanulhatják meg, hogy egy vacsorán mikor vehetik le a zakójukat, milyen terítéket használjanak, mit tegyenek, ha nem ízlik az étek, s hogy nem illik az asztal egyik végéről átkiabálni a másikra, de kívánatos mindenkit bevonni a társalgásba.

Nem tudni, hogyan fogják osztályozni az illemtanból a kollégium bentlakóit - de az igazgatóság szerint amúgy is az a fontos, hogy miként fogják értékelni a diákok illemtudását akkor, ha majd elhagyják az intézményt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását