2024. április 27. - Zita

Egészség hídja - séta a mellrák ellen

A mellrákszűrés fontosságát hangsúlyozó Egészség Hídja Összefogás Egyesület kezdeményezésére figyelemhívó sétát rendeztek vasárnap este a Lánchídon, amelyet erre az alkalomra rózsaszínű fénnyel világítottak meg.
2009. október 5. hétfő 09:51 - HírExtra
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elől fél kilenckor induló többen viseltek rózsaszín kitűzőt, sálat vagy karkötőt, amelynek megvásárlásával a mellrák elleni küzdelmet támogatták.

A programok már kora délután elkezdődtek: az MTA épülete előtt található színpadon pódiumbeszélgetések, előadások, koncertek szórakoztatták a közönséget. A Jazz órájában Szalóki Ági és a Légierő zenekar, Ataru Taiko dobműsora, majd Barbee, Komonyi Zsuzsi, Sárközi Anita, Péter Szabó Szilvia, a Groovehouse és a Presidance táncegyüttes műsorát láthatta a publikum.

A Roosevelt téren felállított sátrakban egyebek mellett egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadáson, vérnyomás-, testzsír- és vércukorszintmérésen, valamint diétás szaktanácsadáson is részt vehettek a látogatók.

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. Magyarországon az Egészség Hídja Összefogás Egyesület szervezésében nyolcadik alkalommal népesült be a Lánchíd és az MTA környéke október első vasárnapján azért, hogy felhívja a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre és arra: az időben felismert mellrák gyógyítható, ezért lényeges a rendszeres szűrés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását