2024. április 19. - Emma

Hat és fél évet kapott egy kábítószer-kereskedő

Jelentős mennyiségű kábítószerrel, kereskedéssel elkövetett visszaélés bűntette miatt 6 év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt kedden egy 46 éves szombathelyi férfit jogerősen a Győri Ítélőtábla.
2008. április 29. kedd 16:52 - Hírextra

A 29 éves másodrendű budapesti és a 24 éves harmadrendű tapolcai vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek Kovács Tamás tanácselnök tanácsa. Ezért a másodrendű vádlott 3 év 4 hónapi börtönbüntetést, a harmadrendű 3 év börtöntüntetést kapott.

Az ítélettel a Győri Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését. Az ítélet jogerős.
A vádlottak cselekményeiket 2005 őszén követték el. Az elsőrendű vádlott megbízásából a harmadrendű vádlott Rotterdamból bérelt gépkocsival a jelentős mennyiség alsó határának háromszorosát meghaladó kokaint szállított Magyarországra egy szemeteszsákba rejtve.

Együtt utaztak ki, a kábítószer beszerzését az elsőrendű vádlott intézte, de ő repülőgéppel tért vissza Magyarországra, így a harmadrendű vádlott a hegyeshalmi határátkelőnél egyedül bukott le a gépjármű átvizsgálásakor.

Az elsőrendű vádlott Győrött kapcsolatot létesített a másodrendű vádlottal, aki korábban rendszeres kábítószer-fogyasztó volt. Felajánlott neki egy utat Costa Ricába, s cserébe annyit kért, hogy hozzon haza egy bőröndöt. A másodrendű vádlott a kapott útmutatásnak megfelelően átvett, a jelentős mennyiség alsó határának ötvenszeresét kitevő kokaint tartalmazó csomagokkal visszautazott Budapestre. A ferihegyi repülőtéren a tételes vámellenőrzés során leplezték le.

Az elsőrendű vádlottat hét év, a másodrendűt három év közügyektől eltiltásra, a harmadrendűt három év közügyektől eltiltásra ítélték mellékbüntetésül. Utóbbi jelenleg a győri egyetem hallgatója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását