2024. április 23. - Béla

Elfogták a polgármestert

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a több bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen elítélt, hónapok óta szökésben lévő, általa Sz. A.-nak nevezett személyt kedden elfogták a
2008. április 29. kedd 15:38 - Hírextra

Elfogta a rendőrség a körözés alatt álló Szarvas Attilát, aki az előző ciklusban Mezőkovácsháza polgármestere volt - erősítette meg az MTI értesülését a rendőrség kedden.

Tavaly nyáron ítélte jogerősen egy év szabadságvesztésre a Békés Megyei Bíróság - egyebek mellett - gazdasági előny jogosulatlan felhasználása és folytatólagosan elkövetett társadalombiztosítási csalás bűntette miatt Szarvas Attilát. A volt polgármestert egyébként korábban magánokirat-hamisítás miatt a Nógrád Megyei Bíróság feltételesen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte.

Szarvas Attila - aki az előző ciklusban a szocialista párt által támogatott polgármester volt - nem vonult be a börtönbe, hogy letöltse az összesen két év tíz hónapos büntetést, ezért tavaly decemberben a megyei bíróság elrendelte a körözését.

Az elfogás körülményeiről a sajtóreferens annyit mondott: kedd délelőtt jutottak olyan információk birtokába, hogy a körözött személy nem Békésben, hanem más megyében, egy kistelepülésen tartózkodik; a megyei főkapitányság és a Körös akcióosztály nyomozói ott meg is találták, elfogták, majd a gyulai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását