2024. április 26. - Ervin

Az egészségügyi miniszter utolsó sajtótájékoztatója

Horváth Ágnes leköszönő egészségügyi miniszter utolsó, keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, fontos eredményeket értek el az ágazatban, melyek közül az Egészségbiztosítási Alap 27 milliárd forintos többletét emelte ki.
2008. április 29. kedd 14:19 - Hírextra

Az újságírók - akiknek a minisztérium épületében búcsúzóul tortaszelettel kedveskedett a tárcavezető - kérdéseire válaszolva úgy fogalmazott: a biztosítási rendszer bevezetését csinálná másként, és sokkal jobban harcolna azért, hogy az ágazati átalakítás ezen rendszer reformjával kezdődjön.

Az SZDSZ eredeti elképzeléseihez képest jelentősen átalakult pénztártörvény liberális támogatottságáról azt mondta: továbbra is fontosnak tartják a magántőke megjelenését a finanszírozásban, így nem tudnak támogatni egy olyan megoldást, amely területi monopóliumot jelent, nem ad választást a lakosságnak, és konzerválja a viszonyokat.

Székely Tamást kijelölt egészségügyi minisztert korrekt tárgyalópartnernek tekinti, és bízik abban, hogy a kialakult jó kapcsolat megmarad a jövőben is - mondta a szerdáig hivatalban lévő szakminiszter.

Horváth Ágnes elmondása szerint, a jövő hét első felét pihenéssel tölti, majd a magánszférában fog elhelyezkedni, cáfolva ezzel azokat a sajtóértesüléseket, miszerint valamelyik kórház főigazgatója lenne a jövőben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását