2024. április 20. - Tivadar

Nem lesz többé első generációs értelmiségi

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke szerint a tandíj bevezetésével éppen a hátrányos helyzetűek kerülnek még rosszabb helyzetbe - mondta a szervezet elnöke.
2008. február 18. hétfő 11:17 - Hírextra
Mi olyan felsőoktatást szeretnék, amelyben a tehetség számít, nem az, hogy ki az, akinek van évi 105 ezer forintja. Azt szeretnénk, ha a továbbtanulásba mindenki belevághatna, és nem attól függne ez, hogy a szülők ki tudnak-e még ennyi pénzt fizetni - jelentette ki Miskolczi Norbert az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hozzátette: az Oktatási Minisztérium még nem végzett olyan felmérést, amelyből valóban kiderült volna, mennyi pénzbe kerül ma felsőoktatási hallgatónak lenni.

A HÖOK elnöke 2004-es adatokra hivatkozva azt mondta, hogy 70-80 ezer forintba kerül kollégistaként ez ma Budapesten.

Ez csak a lakhatás, a tankönyv, az étel. A hallgató nem a McDonald's-ban eszik, hanem tejfölös kiflit vacsorázik - mondta Miskolczi Norbert. Közölte: a diákok nem luxuskörülmények között laknak.

Véleménye szerint ha bevezetik a tandíjat, akkor azok lesznek majd orvosok és pedagógusok, akiknek van ennyi pénze a családban - fűzte hozzá.

Azok a családok állnak anyagilag igen rosszul, akik első értelmiségi gyereket nevelnek - jelentette ki Miskolczi Norbert.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását